Leder for energi og fiber

Energi - Strategi - Ledelse - Digitalisering

Rissa Kraftlag SA er et samvirkeforetak med stolte tradisjoner siden 1948. Vår visjon er å være en generator i lokalsamfunnets utvikling.

Det økonomiske grunnlaget for å nå denne visjonen skapes gjennom vår forretningsdrift innen energi, elektro og fiber, og våre datterselskap HVACS AS og Nortek Elektro AS er en viktig del av dette.

Helt siden oppstarten i 1948 og frem til i dag har utbygging av samfunnskritisk infrastruktur vært en prioritert oppgave for oss, med fokus på strømnett og, i de senere år, fibernett. Fiberbredbånd er en forutsetning for lokalsamfunnets videre utvikling, både for bolyst og næringsutvikling, og vi vil i årene fremover fortsette å investere i viktig infrastruktur i våre lokalsamfunn.

Lokal verdiskaper – Rissa Kraftlag konsernet er en viktig lokal arbeidsgiver og sysselsetter ca 70 ansatte. Vi bidrar også til mange og trygge arbeidsplasser gjennom vår bruk av lokale entreprenører i vår virksomhet og våre eierskap i Kraftmontasjen AS, Nettselskapet AS og HVACS AS. Rissa Kraftlag er også medeier i et lokalt investeringsselskap (Indre Fosen Invest) med hovedformål å skape lokal næringsutvikling og arbeidsplasser.

Lokal støttespiller – Vi er en samarbeidspartner og støttespiller for lag og organisasjoner som jobber for barn og ungdom i vårt nærmiljø. Dette bidrar til økt lokal bolyst og et høyt aktivitetsnivå som grunnlag for befolkningsvekst i våre lokalsamfunn.

Vi er og skal fortsette å være: Til stede, alltid.

Om stillingen

Vi søker ny leder for våre forretningsområder energi og fiber, samt vårt salgs og kundesenter. To av våre store forretningsområder, energi og fiber vil i årene fremover være prioriterte områder for stor utvikling og i din rolle som leder for energi og fiber vil du få mulighet til å utvikle og operasjonalisere strategien for områdene.

Vi søker en person som er analytisk, strukturert og nytenkende. Du må ha en sterk operativ gjennomføringsevne, og se på digitalisering som noe som kan skape en merverdi både for kundene og for oss. Du må ha stor interesse for teknologi, samtidig som du er kunde- og markedsorientert.

I denne stillingen vil du ha stor mulighet til å påvirke og bidra til at RK konsernet, og spesielt forretningsområdene energi og fiber, utvikler seg videre i tråd med vår visjon om å være en generator i lokalsamfunnet vårt. Gjennom ansvar for salg og kundesenter for hele konsernet vil du også være med å forme vår stemme utad, sikre gode tjenester for kundene våre og sikre fokuset på salg i konsernet.

Du vil som leder få fullt personal- og resultatansvar for dine forretningsområder og det forventes at du arbeider aktivt med strategi, utvikling og digitalisering. Som leder er du tillitsskapende, motiverende og involverende. En leder må være utviklingsorientert, jobbe både selvstendig og i team samt være med å ta et helhetlig ansvar i tillegg til egne forretningsområder. Stillingen vil inngå i konsernets ledergruppe og jobbe på tvers i hele konsernet og utfra alle våre tre kontorer på Fosen; Rissa, Ørland og Åfjord.

Søk stillingen Jeg vil vite mer

Søknadsfrist: Snarest

Arbeidsområder

Leder for energi og fiber har foruten ansvaret for to viktige forretningsområder, også ansvaret for salg og kundesenter.

 • Resultat- og personalansvar for forretningsområdene energi og fiber
 • Høyt fokus på marked og kunder
 • Ledelse og utvikling av eget team
 • Medlem av bedriftens ledergruppe
 • Omsette strategiske planer til handling
 • Utvikle potensialet innen eksisterende og nye forretningsområder
 • Danne grunnlag for god samhandling på tvers av organisasjonen og strategiske samarbeidspartnere

 

Kvalifikasjoner

 • Ledererfaring med både operativt og strategisk ansvar
 • Erfaring fra marked og salg
 • Relevant høyere utdanning
 • Solid digital kompetanse
 • Erfaring fra prosjektledelse
 • Gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner

 

Personlige Egenskaper

 • Tillitsfull, tydelig og klar lederstil
 • Strategisk tankesett og erfaring med utvikling av markeds og kunderelasjoner
 • Initiativrik, høy arbeidskapasitet og betydelig gjennomføringskraft
 • Utviklingsorientert
 • Strukturert, fleksibel og prestasjonsorientert
 • Evne til å skape motivasjon og entusiasme
 • God relasjonsbygger, både innad i organisasjonen og eksternt mot kunder og samarbeidspartnere

 

Arbeidssted er Fosen. Vi har lokasjoner på Brekstad, Åfjord og Rissa, og det er mulighet for kontorsted ved alle lokasjoner.

Førerkort klasse B er et krav for stillingen.

Vi ser gjerne at du har erfaring fra lignende oppgaver og kan tilby konkurransedyktige vilkår for den rette kandidaten.

Det legges stor vekt på personlig egnethet for organisasjon og rolle.

Søk stillingen Jeg vil vite mer

Kontaktpersoner

Jeg vil vite mer

Fyll ut skjemaet nedenfor for å kontakte Search House om denne stillingen.

Registrer din CV

Er du åpen for å høre om nye karrieremuligheter og ønsker å bli kontaktet dersom vi har oppdrag som kan være aktuell for deg? Register din CV her, og gjør deg tilgjengelig for spennende jobbmuligheter.

Search House følger lover og regler for lagring av personopplysninger og offentlig saksbehandling og dine opplysninger behandles konfidensielt.